Logo Ruby Laser Tattoo Verwijdering
& Piercing Studio

Vrasenestraat 47, 9120 Beveren-waas, Belgie
Belgie : 0468/41.37.68

Tattoo verwijdering - De meest gestelde vragen

Een antwoord op volgende vragen :
Ga naar : 1. Hoe worden tatoeages verwijderd?
Ga naar : 2. Wat is een laser?
Ga naar : 3. Kan de tatoeage weer terugkomen?
Ga naar : 4. Zijn er bijwerkingen of is er littekenweefsel mogelijk?
Ga naar : 5. Zijn er beperkingen vóór of ná de behandeling?
Ga naar : 6. Kan de hele tatoeage ineens behandeld worden?
Ga naar : 7. Wat gebeurt er tijdens en na de behandeling?
Ga naar : 8. Doet de behandeling pijn?
Ga naar : 9. Hoe verloopt de nabehandeling?
Ga naar : 10. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Ga naar : 11. Hoeveel kost een behandeling?
Ga naar : 12. Zijn er alternatieven?


index : Extra informatie
ga naar : Startpagina (home page)
ga naar : Foto en video's
ga naar : Hoe ons te bereiken
ga naar : Openingsuren
ga naar : U heeft nog een vraag

1. Hoe worden tatoeages verwijderd?
Met de Ruby-laser kunnen tatoeages worden verwijderd. De laser zendt een sterke lichtstraal naar de tatoeage. Deze lichtstraal breekt de inktdeeltjes die de tatoeage vormen, tot heel kleine partikeltjes die dan worden verwijderd door de natuurlijke afbreekmechanismen van het lichaam. Door herhaalde laserbehandelingen wordt de tatoeage progresief lichter van kleur tot ze volledig verdwenen is of zeer sterk vervaagd is. Voor het beste resultaat moet er tussen de behandelingen een periode van 6 tot 8 weken liggen.

2. Wat is een laser?
Het woord "laser" is een verzamelnaam voor alle toestellen die een zeer intense, monochromatische (één-kleur)
lichtstraal produceren. Er zijn tientallen verschillende lasers die zich onderscheiden onder meer door de golflengte (=kleur) van het licht. Elke kleur van laserlicht heeft zijn eigenschappen die, in de medische wereld, worden aangewend om grote en kleine ongemakken te verhelpen. In de praktijk worden medische lasers reeds meer dan 25 jaar in diverse toepassingen succesvol aangewend.

3. Kan de tatoeage weer terugkomen?
Wanneer het pigment door de laser is verpulverd en door het eigen lichaam is opgeruimd, is het pigment definitief uit de huid verdwenen.

4. Zijn er bijwerkingen of is er littekenweefsel vorming mogelijk?
Uw natuurlijk pigment - melanine - absorbeert ook laserenergie en zal tijdelijk verminderen. Heeft u een gebruinde of donkere huidskleur, dan zal het behandelde oppervlak dus lichter worden dan de omgeving. Als de tatoeage verwijderd is, zal de melanine weer terugkeren en zal de huid geleidelijk bijkleuren.

Met onze laserbehandeling is het risico op littekenvorming geringer. De behandelde zone dient wel tegen de zon te worden beschermd gedurende minimum twee maanden na de behandeling. Bestaande littekens die verborgen waren onder de tatoeage komen terug zichbaar.

5. Zijn er beperkingen vóór of ná de behandeling?
Het is verstandig om de felle zon gedurende twee weken voor en acht weken na de laserbehandeling te vermijden. Gebruik steeds een goede sunblock. De zonnebank dient u tot twee maand na de laatste behandelsessie niet te gebruiken. Er zijn verder geen beperkingen na de behandeling.

6. Kan de hele tatoeage ineens behandeld worden?
De totale oppervlakte die per keer met de laser kan worden behandeld is gebonden aan een maximum van ca. 150 cm2.

7. Wat gebeurt er tijdens en na de behandeling?
Tijdens en direct na de behandeling wordt de huid wit en ondoorzichtig;
dit effect zal na 20-30 minuten verdwijnen, waarna de tatoeage er weer uitziet als voor de behandeling. Mochten er in de volgende fase korstjes ontstaan, moet u deze beslist niet krabben, de korstjes vallen er vanzelf af.

8. Doet de behandeling pijn?
Een prikelend gevoel, als bij een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten, is normaal. De behandeling is zonder verdoving goed te verdragen. De lichtsterkte van de laser en dus de mate van gevoeligheid wordt altijd in overleg met u vastgesteld.

9. Hoe verloopt de nabehandeling?
Wanneer de laserbehandeling heeft plaatsgevonden wordt de tatoeage behandeld met een zalf. Gedurende 5 dagen moet je 2 maal per dag deze zalf opnieuw aanbrengen op de behandelde huid.

10. Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De meeste tatoeages vereisen meer dan één behandeling. Afhankelijk van de kleur, grootte, plaats en densiteit kunnen meerdere behandelingssessies nodig zijn. Een richtlijn hierover kunnen we je pas geven bij je eerste bezoek na nazicht van je huidtype en te verwijderen tatoeage. Voor het beste resultaat wordt tussen de verschillende behandelingssessies bij voorkeur een interval van 6 tot 8 weken voorzien.

11. Hoeveel kost een behandeling?
Het gebruik van een medische Ruby-laser maakt dat de prijs voor het verwijderen een veelvoud is van het aanbrengen van een tatoeage. De prijs wordt enkel bepaald door de afmeting van het te behandelende opervlakte. De startprijs is 65 Euro of het aantal pulsen (=de behandelde oppervlakte) aan 47,6 cent per puls + 20 Euro vaste kost De teller kan je altijd aflezen tijdens de behandeling. Een schatting van de prijs bekom je tijdens je eerste bezoek. Je betaald per behandeling

De eerste 3 behandelingen zijn steeds te betalen ongeacht het aantal pulsen, zijn er daarna nog behandelingen nodig en je hebt minder dan 35 pulsen nodig per behandeling dan betaal je nog 40 Euro. (op voorwaarde dat de volledige behandeling bij ons gebeurt is, ). Dit is de huidige prijsregeling van 2016.

12. Zijn er alternatieven?
Er zijn verschillende alternatieven voor de verwijdering van tatoeages, zoals dermabrasie, plastische heelkunde, aanbrengen van zuren of sterke peelings. Deze methodes zijn echter pijnlijk en laten frequent littekens na.
Copyright - webdesign © Cuypers Patrick - All rights reserved.